Nov 022008
 

Als je mijn artikel over passief geld verdienen hebt gelezen, weet je dat ik tegen het concept tijd-voor-geld-inruilen ben. Iedereen moet echter ergens beginnen, dus bij gebrek aan een vlot draaiende money making machine, hier reeds enkele tips om geld te verdienen zonder elke dag 20000 batterijen in doosjes te stoppen.  Gratis!

1) Koop en verkoop

Simpeler kan het niet: koop laag, verkoop hoog! Eén van de oudste manieren om geld te verdienen en nog steeds even effectief. Als je enige kennis van de echte wereld hebt (of als je je al ooit in een virtuele economie hebt bevonden) zal je weten dat dit geniale principe gewoonweg werkt.

Mijn ervaringen met dit principe begonnen al vroeg: toen ik 8 was had ik een tekeningenwinkel waar mensen mijn tekeningen konden kopen in ruil voor snoep. Later kocht en verkocht ik virtuele items voor virtueel geld in een virtuele wereld (voor de geïnteresseerden: Gaia online).

Je moet wel de kneepjes van het vak kennen en voortdurend op de hoogte blijven van de markt. Wie welke prijs vraagt, welke nieuwe producten er verschijnen enzovoort. Anders zal je eerder verlies dan winst maken.

Op deze manier zal je ook niet snel rijk worden, maar het is wel een mooie bijverdienste.

Door de wondere wereld van het Internet kan iedereen nu zijn eigen winkel openen (denk Ebay) en is het makkelijker dan ooit geworden om deze strategie te gebruiken in je plannen om geld te verdienen.

Als je al wat verder in de economische wereld bent doorgedrongen, kan je ook overwegen om op de beurs te gaan rondhangen. Als je weet wat je doet, kan je een mooie som bij elkaar sparen…

2) Creëer waarde

De beste – en volgens mij enige goede – manier om geld te verdienen is waarde te creëeren voor andere mensen. Als je iets uniek of schaars van waarde maakt, zullen mensen er veel geld voor geven.

In welke vorm deze waarde zich uit, doet niet ter zake. Muziek, blogs, boeken, kennis, tijd, schoonheid, genialiteit, genot, … Denk er eens over na.

Zoek welke talenten je hebt. Kies welke talent je passioneert en doe er dan iets mee. Het heeft geen zin tijd te verspillen aan dingen die je toch nooit goed zal kunnen. Het heeft ook geen zin om tijd te verspillen aan dingen waar je talent voor hebt, maar waar je de wilskracht voor ontbreekt om er echt goed in te worden.

3) Vroeg begonnen…

Niets zo leuk als geniale of compleet gestoorde projecten verzinnen. Ik heb er al héél wat op mijn naam staan. Clans, websites, T-shirt en poster shops, boeken, text-based games, magazines, bands, blogs, online communities, noem maar op. Geen enkele is een succes geworden tot nu toe. Maar als je niet probeert zal je ook nooit succes hebben. En is het niet pas door te doen dat je leert? Al deze ervaringen helpen me om steeds beter en beter in te zien hoe het echte leven in elkaar zit. Wat er nodig is voor succes. Wie je kan helpen, en wie absoluut niet. Waarom je hard, maar vooral slim moet werken.

Waarom zou je wachten tot je veertigste om een bedrijfje op te richten? Op wat wacht je om je dromen te doen uitkomen?

4) Spaar

Dit hoort eigenlijk ook bij vroeg beginnen, maar het is belangrijk genoeg om apart vermeld te worden. Begin zo snel mogelijk als je kan met sparen. Als je dit niet doet, zal je op je veertigste ineens inzien dat je héél wat spaargeld misgelopen hebt. Reken het uit.

Een andere belangrijke tip is: geef niet te snel geld uit met een creditkaart. Enkele domme dagen kunnen je jarenlang doen afbetalen. Denk na of je bepaalde dingen wel echt nodig hebt. Zeker als je jong bent, kan je maar best niet te snel geld lenen. Het is meestal nergens voor nodig en het zorgt voor heel veel last verder down the road… Ooit al dat gevoel gehad dat je wou dat je de tijd kon terugdraaien?

5) Wees origineel…

Originaliteit is wat je onderscheidt van de rest. Nieuwe, frisse ideeën hebben al meermaals bewezen dat ze mensen rijk kunnen maken. Denk maar aan Google, Youtube, Facebook, … kortom Web 2.0. Maar ook die kerel die zijn website in een miljoen pixels verdeelde en elke pixel verkocht voor een dollar. Als het origineel is, krijg je er geld voor.

Je hoeft trouwens helemaal geen belachelijk hoog iq te hebben om geniale ideeën te verzinnen. Af en toe eens een bladje papier pakken en gewoon opschrijven wat er in je gedachten opkomt kan je al een heel pak vooruit helpen. Gewoon eens brainstormen. En vooral: als je ineens een goed idee hebt: opschrijven die handel! Veel mensen kijken liever tv.

6) …Of kopieer

Veel succesvolle producten worden gekopieerd of verbeterd of in een lichtjes andere vorm gegoten. Het werkt. Ik ben ook niet de eerste persoon die afkomt met een blog over personal development. Ik ben echter wél ongeveer de eerste Vlaming die zich daaraan waagt.

Zolang je niet overdrijft of gewoon schaamteloos steelt, heeft kopieren een heel goede kans op slagen. Kijk eens naar de bedrijfswereld. Bedrijf X brengt product A op de markt. Een maand later brengt bedrijf B gegarandeerd product A’ op de markt. That’s life.

7) Actie

Geniale ideeën en dromen brengen geen geld in het laatje. Ze zijn slechts het begin. Stop nooit met dromen, maar begin ondertussen wél alvast te bouwen…

Nog een laatste idee: geld is slechts het middel, niet het doel!

Bedankt voor het lezen! Hebben jullie nog tips om geld te verdienen? Comment!

Andere artikels over geld verdienen:

Is er een verschil tussen je amuseren en geld verdienen?

Passief inkomen: mijn zoektocht naar geld

Online geld verdienen met Google Adsense

Passief geld verdienen: de mentaliteit van een miljonair

  14 Responses to “7 tips om geld te verdienen”

 1. Het is lang geleden dat ik zo’n goed artikel heb gelezen over ‘hoe je geld kan verdienen’ in de geld-verdien markt. De tips zijn goed.
  Wat ook een simpele, maar bewezen succesvolle methode is om geld te verdienen, en dan heb ik het over geld verdienen op het internet, is het opzetten van een affiliate business.
  Ik zie de laatste tijd veel mensen op een slimme manier geld verdienen. Wat ze doen? Ze gaan naar PayPro, pakken alle affiliate links die ze kunnen pakken en gaan actief producten promoten op advertentiesites. Zij hoeven niets te betalen om aan geld te komen (geen geld-verdien programma’s te kopen, bijvoorbeeld) maar ze verdienen wel op een makkelijke en snelle manier extra geld. Het enige wat je nodig hebt is tijd en motivatie.
  Maar nogmaals, zeer goed artikel.

  • Wat heb je nu gelezen ??
   NIETS gebakken lucht en het beste van al de schrijver van deze loze woorden vraagt op het einde ” heeft iemand nog tips om geld te verdienen?????”

   Niets mis met gewoon werken voor de kost en ben je goed in iets dan kan je proberen daar iets mee te doen maar je bent steeds afhankelijk van anderen vergeet dat niet als ze je product of dienst niet moeten hebben ga je falliet !!!

   Specialiseren dat is het toverwoordje !!!

 2. Goed artikel!

  Er zijn vele mogelijkheden om geld te verdienen.
  Ik heb in mijn boek ‘Schrijf & promoot een boek’ vele manieren op een rijtje gezet die ook van toepassing zijn op andere projecten/ondernemingen.

  Zorg er in ieder geval voor dat je opvalt en dat anderen met anderen over jou (en je product) praten. Doe ook eens wat voor de ‘community’ (misschien zelf 1 opzetten?) en kijk eens naar wat de Amerikanen doen. Die zijn veelal de pioniers! 😉

 3. Proficiat! Goede tips, zet aan tot nadenken. Ik ben al een tijdje op zoek naar een geniaal idee.. heb er al een aantal gehad maar het draait tot nu toe nog niet uit op iets concreet. Website, webshop, kopen verbeteren en verkopen van eenvoudige producten,..

  Bedankt!

 4. Goed artikel!

  Ik heb ook al een aantal web 2.0 dingen op mijn naam staan, heb er klein succes mee gehad.

  Ik blijf gewoon nog even doorzetten, en proberen meer succes te krijgen met mijn websites

 5. Top artikel! Vooral het sparen is iets wat ik nog wel eens vergeet 😉

  Ook het daadwerkelijk uitvoeren van je ideeen en het constant bouwen aan al je projecten is een zeer goede tip.

 6. Leuk artikel, vaak zie je gewoon dat de logische dingen aanzetten to meer geld te verdienen en zuinigheid en sparen zijn klassiekers maar zeer doeltreffend

  Mvg
  Didier

 7. Hai,

  Ten eerst bedank ik u, ik ben 26 jr en heb 2 kinderen verder werkloos.
  Maar uw artikel was inspirerend. thank u

  Freddy

 8. zeer goed artikel!

  ik ben zelf 19 en heb ondernemersbloed,
  maar nog iets te jong om een zaak te beginnen al sta ik er wel op te wachten

  ik heb een manier gevonden om extra geld te verdienen,
  voor dingen dat ik het niet waard vind om zoveel geld aan te geven.
  namelijk op 2dehands.be goedkope (en zeer oude) gitaren te kopen aan een belachelijke prijs.
  thuis wat opknappen en ze terug verkopen… hou de prijs zo laag mogelijk en je hebt meer beweging in je verkopen. het is slechter van 1 product te verkopen om de maand met 300 winst, dan 6 met 50 euro winst. Als je hen het gevoel geeft dat het een koopje is, en je er zelf wat uithaalt; ben je goed bezig.

  voor de rest; durven is de boodschap!

 9. Bedankt voor deze tips !

  Vooral focus en doorzettingsvermogen zijn volgens mij van doorslaggevend belang om tot succes te komen.
  Ik ken mijn zwakke punten 😉

 10. ik zou graag geld verdienen maar hoe
  ik ben envalide en wilt vlug geld verdienen

 11. Dag Toomas, geweldig om te zien dat mensen nog steeds reageren op een stuk dat je vijf jaar geleden schreef. Je bent mijn blogvoorbeeld!

  Leuke tips hier om geld te verdienen, neem je ook een keer een kijkje op mijn blog ‘101 ideeën om geld te verdienen zonder baan’? Het is te vinden op: http://iederedageennieuwidee.blogspot.com (omdat ik dus iedere dag een stukje plaats met een idee om geld te verdienen)

 12. Patricia en anderen die een paar honderd euro willen bijverdienen,
  bekijk onze site en investeer zelf vanaf € 1.000 of bezorg ons
  klanten en word stap voor stap rijker: http://www.winstgrond.com/

  Combinatie van 7 bovenstaande tips en ook belangrijk…
  Doe het legaal en lange termijn…
  Succes

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Welkom op Toomas.be, de grootste Nederlandstalige Personal Development Website!