Boeken

 

Ik heb al redelijk wat boeken over persoonlijke ontwikkeling gelezen. Er zit heel wat “fluff” bij, heel wat waardeloze boeken die over absoluut niets gaan. Meer dan 200 paginas vol onzinnig geblaat. En dan zijn er ook nog eens de mensen die niets te zeggen hebben maar wel geld willen verdienen. Hun boeken zijn zo mogelijk nog verschrikkelijker.

Gelukkig zijn er ook heel wat pareltjes. Alle boeken die hieronder vermeld staan heb ik zelf volledig gelezen en zijn naar mijn bescheiden mening absoluut onmisbaar. Kortom, boeken die je gewoon niet kan neerleggen voor ze uit zijn en waar je zoveel interessante info uit haalt dat je hoofd ervan begint te tollen.

Indien je één van deze boeken wil kopen kan je de onderstaande links gebruiken, dan krijg ik een klein percentje. Ik koop tegenwoordig al mijn boeken via Bol.com want ze zijn supersnel (meestal volgende dag al) en betrouwbaar. Vanaf 20 euro krijg je ook gratis verzending.

Uiteraard mag je van mij ook gewoon naar de bib gaan om deze fantastische boeken te lezen :-)

Veel leesplezier!

 

 

 10/10      Steve Jobs: De Exclusieve Biografie      – Walter Isaacson 

steve-jobsEén van de beste boeken die ik ooit heb gelezen. Dit komt denk ik doordat Walter Isaacson 2 jaar lang heeft gebabbeld met gigantisch veel mensen die Steve Jobs kenden. Steve Jobs heeft geen enkele voorwaarde gesteld, hij wou het boek niet eens op voorhand lezen, dus de beschrijving is zo objectief mogelijk: ook (en vooral) de negatieve karaktertrekken van Steve komen aan bod. Isaacson heeft ook al een biografie van Einstein en van Benjamin Franklin geschreven; Jobs heeft vrij lang moeten zagen voordat Isaacson toegaf om zijn biografie ook te schrijven.

 

 

 

10/10         Een Werkweek van 4 Uur   – Tim Ferriss

werkweek van vier uur tim ferriss

Blijft een absolute klassieker. Tim vertelt over hoe hij bepaalde technieken gebruikt om een vrij leven te leiden, niet gebonden aan tijd, locatie of geld. Hij reist over de hele wereld, heeft gigantisch veel hobby’s en besteed zo weinig mogelijk tijd aan het efficient uitbouwen van zijn business. Heel toepasselijk voor (toekomstige) Internet ondernemers, die niet gebonden zijn aan locatie en die bijvoorbeeld de veel goedkopere tarieven van Indische webdesigners kunnen gebruiken. Heeft mijn ogen echt geopend. Er is zoveel meer mogelijk dan je denkt.

 

 

 

10/10        How To Get Rich   – Felix Dennis

felix dennis hoe rijk worden

Eén van de eerlijkste boeken die ik al ooit heb gelezen. De titel mag dan enorm dom klinken, en dit boek lijkt op het eerste zicht niets meer dan een domme manier voor de auteur om wat bij te verdienen. Het grote verschil is dat Felix Dennis al stinkend rijk is. Hij weet dus echt waarover hij spreekt (in tegenstelling tot ik 😉 ). Hij schrijft omdat hij graag schrijft (houdt zich ook met poëzie bezig). Echt een pareltje: veel goede, onconventionele tips en ook nog eens goed geschreven.

 

 

 

 

10/10        The Facebook Effect   – David KirkPatrick

facebook effect

KirkPatrick heeft mogen rondneuzen in de geheimen van Facebook en zijn oprichter Mark Zuckerberg. Dit leidt tot een zeer interessant boek dat vertelt over het allerbegin maar ook over de latere successen en moeilijkheden bij het snelgroeiende bedrijf. Volgens mij had Zuckerberg wel een vrij grote inspraak in wat er wel of niet gepubliceerd werd want veel negatieve zaken worden niet vermeld, maar het valt nog mee qua objectiviteit. Zeker de moeite voor wie de soms vreemde geschiedenis en beslissingen van Facebook wat beter wilt begrijpen. Gaat véél dieper dan de film over Facebook, “The Social Network” (hoewel dat deze ook zeer inspirerend is).

 

 

 

10/10         Uitblinkers   – Malcolm Gladwell

outliers malcolm gladwell

Malcolm beschrijft onconventionele, op wetenschappelijke studies gebaseerde redenen voor succes. Hij zoekt uit waarom sommigen succesvol worden en anderen niet. Door zijn ongelooflijke schrijfstijl en de fascinerende verhalen is dit een absolute must read. Zéér inspirerend.

 

 

 

 

10/10        Het Beslissende Moment   – Malcolm Gladwell

tipping point malcolm gladwell

Gladwell beschrijft hier het fenomeen dat kleine zaken een gigantische invloed kunnen hebben, bijvoorbeeld hoe het komt dat een merk ineens superpopulair wordt door minuscule veranderingen in de maatschappij of in de marketing. Het concept van “ideevirussen” wordt hier ook beschreven. Broodnodig voor mensen die geïnteresseerd zijn in marketing.

 

 

 

 

 

10/10         Body   – Tim Ferriss

four hour body tim ferriss

Is er ook maar één ding dat je aan je lichaam wil veranderen? Te dik? Sterker worden? Beter worden in seks? Marathon lopen? Beter slapen? Alle nodige info vind je terug in dit boek. Ferriss heeft in samenwerking met zo’n 400 artsen en sport-experts een soort bijbel voor je lichaam geschreven, met het inmiddels befaamde “slow carb” dieet, dat ik zelf ook heb uitgeprobeerd.

 

 

 

 

 

10/10         Losing My Virginity  – Richard Branson

richard branson losing my virginity

Ik hou van biografieën van ondernemers. Branson is de kerel die de Virgin groep uit de grond heeft gestampt. Van vliegtuigmaatschappijen over telefonie en muzieklabel tot cola, Virgin is een wereldwijd merk met gigantisch veel verschillende producten. In dit boek lees je over de beginjaren, over hoe Branson zijn eerste muziekwinkel uit de grond stampte, maar ook over de latere jaren waarin hij met een luchtballon een wereldreis maakt en bijna sterft. Inspirerend.

 

 

 

 

9/10            Personal Development For Smart People – Steve Pavlina

steve pavlina

Steve Pavlina is zeer lang één van mijn persoonlijke helden geweest. Zijn website staat vol uitstekende artikels over alle mogelijke onderwerpen. Ik vind persoonlijk zijn vroegere werk wel beter dan het huidige. Dit boek gaat over zijn persoonlijke weg, hoe hij in de gevangenis is terecht geraakt en hoe hij zijn leven volledig heeft omgegooid sinds toen. Zeer slimme maar ook excentrieke kerel, waar ik gigantisch veel van geleerd heb.

 

 

 

 

 

9/10            Rijke Pa, Arme Pa – Robert T. Kiyosaki

rich dad poor dad

Beschrijft héél sterke inzichten over geld beheren en is een must voor iedereen die niet intuïtief met geld is leren omgaan vanaf een jonge leeftijd. Persoonlijk heb ik veel gehad aan dit boek doordat het mij permanent heeft doen denken in termen van “assets” en “liabilities”. Pas op voor vervolgboeken in de “Rich Dad Poor Dad” series: Kiyosaki rook geld toen zijn boek een bestseller werd en de vervolgboeken zijn snel snel geschreven en uitgebracht en trekken op niet veel. Voorbeeld: het boek “Why We Want You To Be Rich” van Donald Trump en Kiyosaki.

 

 

 

 

9/10            Geluk – Leo Bormans

leo bormans geluk

Bormans verzamelde wetenschappelijke studies over geluk van over de hele wereld (dus geen typische “fluffy” bullshit) en bracht deze in leesbare vorm samen. Het resulterende boek is een boeiend verhaal over wat écht geluk is en hoe het te bereiken.

 

 

 

 

 

 

8/10            Brain Rules – John Medina

brein regels

Dit boek is geschreven door een moleculaire bioloog. Medina past de informatie die we op dit moment al zeker weten over het brein toe op ons alledaagse leven. Twaalf regels vertellen ons hoe we het meeste succes hebben op het werk of thuis door te kijken naar hoe ons brein zich gedraagt.

 

 

 

 

 

 

Deze lijst wordt geupdate telkens ik een boek lees dat me goed genoeg lijkt om hier thuis te horen.

 Posted by  Add comments

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Welkom op Toomas.be, de grootste Nederlandstalige Personal Development Website!